Készíts magadnak inspirációs táblát!

Ha már írtam a vizualizációról, nem hagyhatom ki az inspirációs táblát (vagy álomtáblát). Angolul inspiration board, vision board és dream board néven találsz róla rengeteg ötletet, magyar oldalakon ahogy láttam inkább az inspirációs tábla a használatos.

Mi is az az inspirációs tábla? Egy eszköz, ami a képi eszközöknek köszönhetően segít, hogy jobban összpontosíts a céljaidra. Röviden úgy tudnám leírni, hogy egy kupacba összeszedsz számodra motiváló képeket. Ha a negatív gondolataid vagy a kétségeid elterelnének az utadról, ez mindig segít visszatalálni.

Vision board Vision board Vision board (Képek: Pinterest)

Amire szükséged van:

  • bármilyen tábla: mágnestábla, parafa tábla, kartonpapír vagy csak egy füzet, akár a határidőnaplód, ami mindig nálad van
  • olló
  • ragasztó
  • magazinok
  • képek magadról olyan időszakból, amikor boldog voltál

Először is fogj egy ollót és az összes régi magazinodat vagy bármilyen újságot. Vágj ki minden szöveget, képet, ami számodra inspiráló. Nem kell koncentrálni, nem kell gondolkozni, csak hallgass a megérzéseidre. Fogyni akarsz? Akkor keress olyan címszavakat, mint “egészséges”, “egyensúly”, “harmónia”, “ideális testsúly”, “energia”, “fitt”. Ez a példa csak azért jutott eszembe, mert a Pinteresten inspiráció után kutatva találtam egy olyan tányéralátétet, amin sportos lányokról és ezekhez hasonló szavakról voltak képek összevágva. Szerintem óriási ötlet, azt nézve biztos nem lenne kedvem megenni egy hamburgert.

Szóval vedd az általad választott táblát és tetszőlegesen ragaszd fel a kivágott szövegeket, képeket (ahogy a képeken is látod). Írhatsz magadtól is pozitív gondolatokat, sőt az a legjobb, ha kiegészíted a saját megerősítéseiddel.

Készítheted egy-egy életterületedre vonatkozóan, például külön egyet a párkapcsolatra, külön a karrierre stb. De készíthetsz csak egyet is, amire mindent ráteszel.

Ha elkészültél nincs más dolgod, mint gyakran ránézni az inspirációs tábládra és érezni, ahogy eléred a vágyott célt. 🙂

Még több inspirációt találsz a Facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1570249113254666.1073741830.1526800490932862&type=1

Itt pedig bemutatnak egy példát a készítésre:
http://smalllifeslowlife.com/2012/09/03/small-life-slow-life-how-to-make-a-vision-board-photos/

Neked van már inspirációs táblád?? 🙂

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s