Rólunk

L:

Hogy miért is fogtunk hozzá az íráshoz? Én majdnem pontosan 8 éve küzdök/küzdöttem a pánikbetegséggel, és a szorongással. Most már nagyon jól tudom kezelni mindkettőt, és rengeteget tanultam belőle, változtam pozitív irányba. A történetemet a blogban részletesen elmesélem majd. Az elején teljesen egyedül próbáltam küzdeni, senkinek nem mertem beszélni a problémáimról, nem kértem segítséget. Jelenleg is elég kevés ember tud arról, hogy mit éltem át, de ma már tudok beszélni róla.

P. a munkatársam, és most már a barátom. Amikor megismertük egymást, beszélgettünk, és kiderült, hogy hasonló problémákkal küzdünk (és megnyugtatlak, nagyon sokan vannak még így ezzel). Segített, hogy nem vagyok egyedül a félelmeimmel. Amikor P. felvetette, hogy csináljunk egy blogot, tetszett az ötlet, mert arra gondoltam, hogy nekem is sokat segített, hogy megosztottuk egymással a tapasztalatainkat. Így arra gondoltam, ha a példám legalább egy embernek segít, már megéri. Bízom benne, hogy együtt sikerül egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb, teljesebb élet felé elindulnunk együtt. Hiszen tudod, egyedül is erősek, de együtt megállíthatatlanok leszünk.

P:

Álomvilágban éltem kb.22 éves koromig, szerettem azt hinni, hogy a világ és az emberek olyanok, amilyennek én azt elképzeltem. Csalódások sora után megszűnt ez a világ és talán a másik véglet lettem. Építettem magam köré egy falat, bizalmatlan lettem az emberek felé, úgy éreztem mindenki bántani fog. A félelem vette át az irányítást és ez a kapcsolataimra is kihatott.

Néhány éve egy mélypontnál elhatároztam, hogy megteszek mindent azért, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyek. Segítséget kértem, ami az egyik legnehezebb lépés volt az életemben. A “diagnózisom” túlérzékenység lett, ami azt jelenti az egyik segítőm megfogalmazása szerint, hogy minden gödörbe beleesek. Meg kellett tanulnom kezelni a nehéz helyzeteket, átugrani az akadályokat, átértékelni a félelmeimet. A hosszú út során – aminek korán sincs még vége – rengeteget tanultam és fejlődtem. Sokat segített, hogy megismertem hozzám hasonlókat, mint például L., és azóta hiszem, hogy egyedül is erősek, de együtt megállíthatatlanok vagyunk. Remélem másoknak is segíthetünk azzal, hogy megosztjuk a tapasztalatainkat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s